لایی در انواع مختلف به بازار ارائه می شود. یکی از مهم ترین نکات که در انتخاب لایی باید دقت کرد، هماهنگی ضخامت و جنس لایی با پاچه است. هر کدام از لایی ها مخصوص یک نوع پارچه یا دوخت خاص هستند. در ادامه آموزش خیاطی انواع لایی و طریقه چسباندن آن روی مانتو را بررسی می کنیم.

لایی مویی یا سوزنی :

این نوع لایی از پشم درست شده و بیشتر برای لایه کاری کت و پالتوی مردانه استفاده می شود.

لایی مویی کت مردانه

 لایی چسب :

ساده‌ترین نوع لایی است که خیلی ساده و سریع روی پارچه قرار می گیرد و اتو می شود. از این رو ، زمان انجام کار را به حداقل می‌رساند. ضخامت لایی بر اساس جنس پارچه انتخاب می شود.
لایه چسب یا لایی چسب چیست

 لایی پارچه‌ای ارگانزا :

این لایی همان پارچه ارگانزاست که در لباس‌های ظریف استفاده می‌شود.

انواع لایی چسب :

زانفیکس :

اگر برای شما هم این سوال پیش آمده که زانفیکس چیست؟ باید بگوییم که همان لایی پارچه است. با این تفاوت که از هر دو رو به پارچه می‌چسبد و مخصوص لبه‌های دامن، آستین و …است.
زانفیکس چیست

لایی چسب پارچه‌ای :

از جنس پارچه بوده و مخصوص پارچه‌های نسبتا لطیف است. توجه کنید که لایی را قبل از برش در آب بگذارید؛ زیرا معمولا مختصری آب می‌رود.

لایی چسب کاغذی :

این نوع لایی‌ها بر خلاف لایی چسب پارچه‌ای آب نمی‌رود. این لایی برای پارچه‌هایی با ضخامت متوسط استفاده می‌شود.

لایه چسب کاغذی و زانفیکس کاغذی طریقه چسباندن لایی چسب کاغذی

 

 

 

 

 

 

 

 

طریقه چسباندن لایی چسب به مانتو

با وجود شناخت انواع لایی های مختلف، همیشه سوال رایجی در میان خانم هایی که خیاطی می کنند وجود دارد و آن هم طریقه لایه چسب چسباندن و نحوه زدن زانفیکس مانتو است. در ادامه طریقه چسباندن لایی چسب به مانتو را یاد می گیریم.

برای این کار ابتدا باید باید راه و بی راه پارچه لایی را تشخیص بدهید. برای پیدا کردن راه لایی باید بدانید که آن را هر چقدر هم که بکشید پاره نمی شود. اما اگر از سمت بی راه لایی پارچه ای را بکشید تار و پود آن از هم جدا می شود. راه پارچه باید با راه لایی در یک جهت باشد.

حالا باید قسمت چسب دار لایی را از راه اصلی روی پشت پارچه بیاندازید. اگر برعکس قرار بدهید چسب لایی به کف اتوی شما می چسبد.

در مرحله آخر هم با دقت روی این قسمت را اتو کنید تا لایی به پارچه خوب بچسبد و لباستان زیبا تر روی تن بایستد. شما می توانید تمامی این مراحل را به صورت عملی در دوره مانتودوزی آموزشگاه هنرمادر نیز آموزش ببینید.